Sprekende stenen Leeuwarden Unesco City of Literature

Initiatiefnemer van ‘Sprekende Stenen’, Sytse Jansma, nam een paar maanden geleden contact met mij op. Leuk om elkaar weer te ontmoeten, de laatste keer dat we elkaar zagen was in de schoolbanken van de MAVO namelijk. Nu volwassen en ambitieus in ons eigen vak. Sytse is schrijver geworden, nederlandstalig en Friestalig. En nu initiatiefnemer van een prachtig project van het programma ‘Over de drempel’. De ‘Sprekende Stenen’ is een van de negen kunstprojecten waarmee gemeente Leeuwarden het probleem eenzaamheid in de stad onder de aandacht wil brengen.
En nu stapte Sytse dus bij Smoel binnen. Waarom? Nou, omdat wij ook affiniteit hebben met kunst.
Maar ook omdat we vast ervaringdeskundigen in huis hebben over dit onderwerp. Zouden we eigenlijk niet allemaal een beetje ervaringsdeskundig zijn??

Voor dit prachtige project was geen daadwerkelijke input van Smoel en haar medewerkers nodig, maar wel een plek. Een plek voor een Sprekende Steen! Of wij dit wel wilden? Natuurlijk!!

En zie hier: een Sprekende Steen heeft een gezicht gekregen, een Smoel! Kom gauw luisteren wat hij jou te vertelen heeft!

Deze steen is een van de negen Sprekende Stenen die in en rond het centrum van Leeuwarden te vinden zijn. Ook is 30 juni de eerste literaire bank onthuld bij de Grote kerk. Scan de QR-code en je kunt op de plattegrond zien waar alle Sprekende Stenen zich bevinden. Ook de Sprekende Stenen werken met een QR-code.

Bedankt Sytse en ‘Over de drempel’ voor deze bijzondere toevoeging aan onze gevel!

Kijk voor meer informatie op www.leeuwardencityofliterature.nl of www.sytsejansma.nl.