Zorgaanbod

Smoel: een eigen gezicht!

Smoel is een kunstwerkplaats voor mensen met een beperking. Wil jij iets met kunst doen en laten zien wie je bent, waar je voor staat en wat je kunt? Dan ben je bij Smoel op de juiste plek. Een open werkplek waar je zo naar binnen kunt stappen, maar gelijktijdig ook een plek waar je je vertrouwd en veilig kunt voelen en waar het persoonlijke contact heel belangrijk wordt gevonden.

Persoonlijke ontwikkeling

Je persoonlijke ontwikkeling, deelnemen aan activiteiten in de samenleving en je ontwikkeling als kunstenaar zijn belangrijke onderdelen in het werken bij Smoel.

Ontdek je mogelijkheden

Smoel biedt een werkplek waar veel ervaring opgedaan kan worden. De medewerkers zijn bij Smoel dagelijks aan het werk op het gebied van tekenen, schilderen, mozaïeken, papier-maché, etc. Dit op allerlei manieren. In het atelier van Smoel kun je onder begeleiding ervaren hoe het is om je eigen kunstwerken te maken of samen een kunstobject vorm te geven.

Professionele Begeleiding

Smoel heeft een klein team van vaste begeleiders. Zij zijn allen mbo of hbo opgeleide hulpverleners en hebben kennis op het creatieve vlak. Deze begeleiders worden bijgestaan door vrijwilligers en stagiaires. Zodoende is er naast groepsbegeleiding ook één op één begeleiding mogelijk.

Volop mogelijkheden

Spreekt Smoel Kunstwerkplaats je aan? Kom gerust eens langs om kennis te maken. Kun je niet direct een keuze maken, dan kunnen we ook een proeftijd afspreken. Zo kun je ervaren of Smoel de juiste werkplek voor je is.

Maatwerk

In de ateliers binnen Smoel wordt gewerkt in kleine, overzichtelijke groepen. Tijdens het werken wordt uitgegaan van je eigen wensen en mogelijkheden. Het kan ook fijn zijn om je nog te ontwikkelen op bepaalde gebieden. Dit kan op een veilige manier en op verschillende vlakken; op het creatieve vlak maar denk bijvoorbeeld ook aan sociale vaardigheden, materiaalkennis, technisch inzicht of computer werk, corvee-taken, ontvangen van klanten en deelnemen aan een kook-workshop.

PGB

Op basis van PGB (Persoonsgebonden Budget) kun je bij ons werken. Een PGB kan vanuit de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) afgegeven worden of vanuit de WLZ (Wet Langdurige Zorg). Als je nog geen PGB hebt en je wilt wel graag werken/dagbesteding op basis van PGB, dan is het handig om alvast met de aanvraag bij jouw gemeente te starten. De verwerking duurt namelijk vaak een aantal maanden.

Aanmelden

Wil je meer informatie of ben je al overtuigt van het willen werken bij Smoel?

Neem dan contact op met Ilona Peters (eigenaresse). Ilona bespreekt met jou wat je wensen zijn en kan helpen bij de regelzaken. Bel, mail of kom langs.

Contactformulier

Uiteraard kun je ook contact met ons opnemen via onderstaand contactformulier.