Ameland heeft SMOEL en SMOEL heeft Ameland!

Ja hoor, het is weer zover! Smoel heeft weer een prachtig kunstproject gemaakt voor Kunstmaand Ameland! En wat voor één! Het was een paar maanden zwoegen, zoeken, bedenken, maken, bouwen, inpakken, uitpakken, opbouwen en…. dan… een FEESTJE vieren!! 
Op 1 november 2022 gingen we met iedereen naar Ameland. En op die dag bestond Smoel Kunstwerkplaats 17 jaar, dus was er op de boot voor iedereen een heerlijk gebakje bij de koffie.

Voor de 9e keer mochten we deelnemen aan Kunstmaand Ameland (wat zeer uitzonderlijk is omdat een kunstenaar normaliter 2 jaar achtereen deel mag nemen!).
Dit jaar is het extra speciaal, want: het thema van dit jaar is SMOEL!! Wat bijzonder he!
We zijn gevraagd of dit wel mocht, want ja, dit is ook de naam van onze Kunstwerkplaats.
Natuurlijk mocht dat, het is zelfs heel mooi en bijzonder. De organisatie Kunstmaand Ameland vindt onze samenwerking ook heel bijzonder en zette ons daarom extra in de spotlights! Naast dat we in het programmaboekje en de agenda van de Kunstmaand 2022 staan, staat er ook een artikel in De Amelander en zijn we benoemd in de speech van directeur Pieter Smit bij de opening van de Kunstmaand! Fantastisch he?!
We hebben een drukke, maar hele mooie tijd gehad! Van ‘samen bedenken’ tot en met ‘een prachtige dag kunst bekijken en de opening van de Kunstmaand mogen beleven’!!!

Smoel kunstproject:

– kubussen met kunst erin, open, gedeeltelijk open of met kijkgaten

– staande panelen van hout en zeil

– smoelen van (pallet) hout

– grote letters die het woord SMOEL vormen van verschillende materialen

– heel, maar dan ook heeeel veel SMOELEN

Met dank aan alle medewerkers, vrijwilligers, stagiaires en personeel van Smoel Kunstwerkplaats.

En mede mogelijk gemaakt door: Smids & Schakel, MUTATIO Projectafbouw, VitaalNed, Vervoersgroep Noord, In4Work!