Vacature Activiteitenbegeleider!

We zijn inmiddels gestart met de selectieprocedure!

Activiteitenbegeleider 21 tot 23 uur per week  – februari 2024

Even voorstellen: Smoel Kunstwerkplaats: laat zien wie je bent!

Smoel Kunstwerkplaats is een dagbestedingsplek voor volwassenen met een beperking. Van de 26 medewerkers* werken er zo ongeveer 17 per dag, verdeelt over 3 groepen. Zij, en ook het team, hebben allen affiniteit met kunst en creatief bezig zijn. Bij Smoel gaat het om een fijne werkdag hebben, je veilig voelen, mogen zijn wie je bent en het werken vanuit je mogelijkheden. Het team van 7 vaste begeleiders, aangevuld met een aantal vrijwilligers en stagiaires, begeleiden hierbij. Er worden prachtige werken gemaakt op allerlei manieren. Ons aanbod bestaat onder andere uit tekenen, schilderen, mozaïek, koken, poëzie, textiele werkvormen, werken met hout en staal, collages maken, papiermaché, installaties bouwen, projecten, redactiewerk, computeren, etc. Ook organiseren we regelmatig creatieve activiteiten en doen mee aan exposities en kunstroutes om zo de kunstwerken en de medewerkers een ‘Smoel’ te geven in de samenleving.

Het team biedt persoonlijke aandacht met respect voor wie de medewerkers is. Uitgangspunt in de ondersteuning is de eigen wens en hierbij kijken we vooral naar de mogelijkheden en hoe we die kunnen vergroten. Het persoonlijk ondersteuningsplan speelt hierin een centrale rol. Zelf keuzes maken, verantwoordelijkheid dragen en initiatief nemen zijn speerpunten in de ondersteuning. Het Eigen Initiatief Model (EIM) is binnen de ondersteuning dan ook niet weg te denken.

* Bij Smoel werken we met mensen met een beperking, we spreken van de medewerkers van Smoel Kunstwerkplaats. Begeleiders zijn de professionals die de groeps- en 1 op 1-begeleiding verzorgen.

Wie ben jij

Jij bent een enthousiaste zorgprofessional, in bezit van een (afgeronde) zorg opleiding op MBO 4-niveau, maar liever nog op HBO-niveau. Jij hebt kennis van uiteenlopende beperkingen en hebt ervaring met de doelgroep. Jij hebt een groot hart voor de medewerkers. Jij bent creatief, hebt kennis van beeldende kunst en kan werken met verschillende materialen en technieken. En je kunt kennis overdragen. Jij kunt stimuleren en enthousiasmeren en bovenal zorgen voor een veilige en positieve omgeving. Jij bent flexibel, maar kunt goed voor duidelijkheid en structuur zorgen. Jij bent nieuwsgierig, hebt een open houding en kan samenwerken in een klein team, maar ook goed zelfstandig aan de slag. Jij hebt inlevingsvermogen, kan relativeren en reflecteren op eigen gedrag. Jij hebt de volgende eigenschappen: Humor, proactief, zorgzaam, geduldig, denkt niet in problemen maar in mogelijkheden.

Mooi meegenomen

Je bent een man (gezien onze teamsamenstelling), relevante referenties, in bezit van een rijbewijs, kennis van kwaliteitssysteem zorg, handig met gereedschap, ICT-skills.

Dit krijg je van ons

Een unieke werkplek waarbij je invulling gaat geven aan de visie en missie van Smoel Kunstwerkplaats. Een fijn, collegiaal en enthousiast team om je heen. Een contract voor 22 uur per week, voor 7 maanden met de intentie deze te verlengen bij wederzijdse tevredenheid. Salaris en arbeidsvoorwaarden volgens cao-gehandicaptenzorg functiegroep 40. Pensioenopbouw via Pensioenfonds Zorg & Welzijn.

Wat ga je doen

Jij bent de activiteitenbegeleider die begeleiding gaat bieden aan zo’n 4 tot 7 medewerkers in een groep met momenten van 1 op 1 begeleiding (+ enkele verzorgende taken). Je zorgt voor een prettige en veilige werkomgeving en de juiste structuur en begeleid de medewerkers in het creatieve proces en bij het werken aan hun persoonlijke doelen. Je werkt van maandag t/m woensdag van 8.30 tot ± 15.30 uur. Je werkt in een klein team, maar werkt zelfstandig op de groep en neemt deel aan de teamvergaderingen, deze zijn 1 keer in de 2 weken (dag wisselt) van 15.30 – 17.30 uur. Je gaat rapportages en begeleidingsplannen schrijven en doet aan dossiervorming. Na de inwerkperiode word jij contactpersoon van een aantal medewerkers. Je onderhoud de contacten met de familie/contactpersonen van de medewerkers. En je gaat in de toekomst stagiaires van zorgopleidingen begeleiden (MBO3/4 of HBO) en vrijwilligers aansturen.

Wil je graag bij ons werken?

Stuur een sollicitatiebrief en voeg je CV toe. De vacature staat open totdat we de juiste kandidaat hebben gevonden dus wacht niet te lang. Voordat je in dienst treedt moet je een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) kunnen inleveren.

Graag tot ziens bij Smoel!

www.smoel-kunstwerkplaats.nl