Activiteiten 2014

Poëzie met Special Arts

Sinds een half jaartje zijn een aantal Smoelmedewerkers enthousiast aan de slag met het maken van gedichten. De aanleiding was een poëziewedstrijd van Special Arts, een stichting die zich richt op kunst en handicap (www.specialarts.nl).  Via hen leerden we hoe je ‘met  tips en trucs’ een mooi gedicht kunt maken. Het  thema van de wedstrijd was PLEZIER!
 Een jury heeft de gedichten beoordeeld en…. van Eva, Johanna, Renske, Wouter en Yoran komt er werk  in een gedichtenbundel! Ook kregen we op Smoel een workshop ‘Voordragen’ aangeboden. Prachtig om mee te maken hoe cabaretier en acteur Art Jan de Vries de dichters helemaal  ‘los’ kreeg. Laat maar zien wie je bent zeggen we op Smoel en dat deden ze!
Saskia met ‘De Melkstal’, Wouter  met ‘Goud’, Eva met ‘Kermis’, Yoran met ‘De BaSS’, Cornelia met ‘Zee en strand’, Johanna met ‘Dolfijnen’  en Michael met ‘Fietsen’.  Anderen konden mee genieten als publiek.
 
Voor Kunstmaand  Ameland is er ook een gedicht in de maak. Dit wordt geplaatst op een bord bij ons windmolenproject op de strandslag bij Nes. Dit is dan hele maand november te zien en te lezen!